Artikeln publicerades 16 februari 2022

Ny app för Vaxholms ungdomar

Under januari och februari lanseras en app, ungdomsappen, för Vaxholms ungdomar. I appen kommer ungdomarna bland annat kunna checka in på ungdomsgården, se och anmäla sig till olika evenemang och ta del av olika förmåner.

I ungdomsappen finns ett flöde med inlägg och information om vad som händer för unga i Vaxholms stad. Där kommer bland annat information om ungdomsgårdens öppettider att publiceras. Kommande aktiviteter och evenemang publiceras också och man kommer att kunna boka plats till evenemang direkt i appen. För att ungdomarna ska få koll på vad som händer när de väl har appen så skickas det ut push-notiser när ny information läggs ut.

Ökad delaktighet

Genom appen kan ungdomsverksamheten skapa mer delaktighet bland Vaxholms ungdomar genom att exempelvis skapa enklare enkätfrågor som följarna kan svara på i appen. Det finns också möjlighet att chatta med Vaxholms ungdomsledare. Däremot kan ungdomarna inte chatta med varandra i appen.

Integritetssäker kanal till unga

Förhoppningen är att alla ungdomar i Vaxholms stad ska ha ungdomsappen men den viktigaste målgruppen är besökare till ungdomsgården och ungdomar mellan 13 och 18 år. Alla berörda ungdomar får information om ungdomsappen via skolan (Vklass) och ungdomsgården.

Ungdomsappen kommer att fungera som en primär och integritetssäker informationskanal för ungdomsverksamheten och ungdomsgården i Vaxholm. Genom registreringen till ungdomsgården får personalen effektiv kontroll och tydlig statistik om verksamheten.

Godkänns via bank-id

Eftersom ungdomarna är under 18 år måste vårdnadshavare godkänna nedladdningen av appen med bank-id för att den ska fungera i alla delar. Utan godkännande från vårdnadshavare går det fortfarande att använda appen för att checka in och ut på ungdomsgården men inte att ta del av annat innehåll.

Kontaktinformation

För frågor kontakta ungdomssamordningen, e-post fritidsgard@vaxholm.se