Artikeln publicerades 11 maj 2020

Ny återvinning på Hamngatan

Måndag 11 maj öppnas en ny återvinningsstation på Hamngatan i Vaxholm. Förutom glas och tidningar kan man nu också lämna pappers- plast- och metallförpackningar.

– Med den här nya stationen på plats hoppas jag att vi kan underlätta för invånarna i Vaxholm att på ett enklare sätt återvinna sina förpackningar och tidningar, säger Annika Ahlberg, regionchef på FTI (Förpacknings- och tidningsinsamlingen).

Tidigare har det enbart funnits möjlighet att lämna glasförpackningar och tidningar på platsen. Men nu kan man alltså också återvinna pappersförpackningar, plast- och metallförpackningar.

Återvinningsstationen till för närboende hushåll och är resultatet av ett samarbete mellan kommunen och FTI.

– Efter ett gott samarbete med kommunen har vi nu lyckats etablera en komplett återvinningsstation på Hamngatan, säger Annika Ahlberg. Vi är glada att kunna tillgodose de behov som finns.

Mer information:

Hitta din närmsta återvinningsstation Länk till annan webbplats.

Återvinningsstationer för företag och andra verksamheter Länk till annan webbplats.

För grovsopor hänvisas till Eriksö återvinningscentral Länk till annan webbplats.

återvinningsstation

Vad är FTI?

Förpacknings- och tidningsinsamlingen (FTI) ansvarar för insamling och återvinning av förpackningar och tidningar från landets hushåll via återvinningsstationer och fastighetsnära insamlingsplatser. FTI ägs till lika stora delar av de fem materialbolagen Returkartong, Svensk Plaståtervinning, Svenska Metallkretsen, Pressretur och Svensk GlasÅtervinning. Läs mer på www.ftiab.se Länk till annan webbplats.