Artikeln publicerades 9 september 2022

Ökat antal båtstölder

När hösten och mörkret kommer ökar båtmotorstölderna. Polisen uppmanar därför båtägare att vara extra uppmärksamma och att samverka med andra för att förebygga inbrott och båtstölder.

I början och i slutet av båtsäsongen ökar alltid antalet polisanmälningar om stölder av båtmotorer och båtar. Båtägare kan förebygga inbrott i båten och båtstölder på flera sätt. Använd till exempel ett godkänt lås, fotografera båten och märk den.

För att minska antalet stölder jobbar Polisen aktivt med båtsamverkantillsammans med försäkringsbranschen och Larmtjänst .

Båtsamverkan innebär att du inte bara ser efter din båt utan även grannens båt. Förutom att risken för brottslighet minskar så skapas samtidigt gemenskap mellan båtägare.

Mer om båtsamverkan

Båtklubbar som är intresserade av mer information om båtsamverkan kan kontakta Vaxholms kommunpolis Emilie Halvarsson, e-post emilie.halvarsson@polisen.se

Läs mer om båtsamverkan:

Polisen.se, Skydda dig mot inbrott och båtstöld Länk till annan webbplats.

Larmtjanst.se, Båtsamverkan Länk till annan webbplats.

Kontakta Polisen vid misstanke

Misstänker du att en stöld är på gång eller om du ser personer eller fordon som uppträder misstänkt så kontakta Polisen. Var uppmärksam på personer som rör sig i området utan synbara ärenden.

Du är alltid välkommen att ringa Polisen om du misstänker något. Polisens uppgift är inte bara att utreda brott, utan också att förebygga och förhindra brott.