Artikeln publicerades 3 mars 2020

Öppet möte om Arninge, E18 och båtpendling

Vaxholms stad bjuder in till informationsmöte om pågående planer och arbeten vid Arninge Station och längs E18. Samtidigt informerar Trafikförvaltningen om pendelbåtsförsöket hösten 2020.

För att informera Vaxholmsborna om hur de planerade arbetena vid Arninge station och på E18 påverkar trafiken bjuder Vaxholms stad in till ett möte 10 mars i Kronängsskolans aula.

Trafikverket kommer då att presentera flera olika byggprojekt som pågår kring Arninge Station och längs E18. Det handlar om förbättringar som ska göra det enklare att resa på ett hållbart sätt. Vid Arninge Station ska resenärer enkelt kunna byta mellan bil, buss, cykel och tåg.

Trafikstörningar längs E18

Under mötet presenteras övrig samlad information om vilka trafikstörningar som är att vänta vid de olika arbetena och hur det påverkar bil- och busstrafik tur och retur Vaxholm–Stockholm.

I februari 2020 stängdes till exempel den norrgående påfartsrampen till E18 från trafikplats Arninge av. Påfarten kommer att vara stängd i ett år. Trafiken leds om genom Arninge handelsområde.

Pendelbåtsförsök till hösten

Trafikförvaltningen/SL kommer att presentera det nya pendelbåtsprojektet mellan Vaxholm och Stockholm som inleds hösten 2020. Blidösundsbolaget, som utför båttrafiken, medverkar också på mötet.

När och var?

När: 10 mars

Tid: klockan 18.30

Var: Kronängsskolans aula, Ingenjörvägen 1 i Vaxholm

Avgiftsfritt, ingen föranmälan krävs.

Välkommen att lyssna och ställa frågor.

Mer information:

Har du frågor kring hur avstängningen påverkar dig, kontakta Trafikverkets kontaktcenter på 0771-921921 eller via mejl: kontaktcenter@trafikverket.se

Läs mer om Trafikverkets planer för Arninge station Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Läs mer om Trafikverkets andra arbeten längs E18 mellan Arninge och Stockholm Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.