Artikeln publicerades 26 januari 2018

Pendla till och från Stockholm med Waxholmsbolaget

Sedan 9 januari och fram till 29 april är det möjligt att använda sig av SL:s periodbiljetter ombord på Waxholmsbolagets båtar.

För Vaxholmsborna innebär det en möjlighet att pendla till och från Stockholm via vattenvägen, utan att behöva lösa dubbla biljetter och kort. Med en anpassad avgång från Söderhamnsplan i Vaxholm på morgonen når man Stockholms innerstad strax före kl. 08. På samma sätt avgår en returbåt under sen eftermiddag, som anländer i Vaxholm omkring kl. 19. Det är även möjligt för boende på Rindö, Ramsö och Tynningö att åka med samma avgångar.

Fullständiga tidtabeller hittar du på Waxholmsbolagets webbplats Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

De nya biljettreglerna införs i försöksform, som i efterhand ska utvärderas av landstinget. Syftet med försöket är att locka ut fler besökare till skärgården under lågsäsong samt att underlätta pendling. De nya reglerna gäller dock inte under högsäsong, mellan 30 april och 2 september, men återupptas på nytt under perioden 3 september – 9 december.

De av SL:s biljettyper som omfattas är:

  • 30-dagarsbiljett (Vuxen samt Student, pensionär, ungdom)
  • 90-dagarsbiljett (Vuxen samt Student, pensionär, ungdom)
  • Årsbiljett (Vuxen samt Student, pensionär, ungdom)

Observera att biljetter för skolungdomar under 20 år samt periodbiljetter med kortare giltighetstid än 30 dagar inte omfattas av de biljettreglerna. Detsamma gäller Movingobiljetter och kombinationsbiljett UL/SL.

Läs mer på Waxholmsbolagets webbplats Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.