Artikeln publicerades 3 maj 2019

Polisen och Vaxholms stad skriver under nytt medborgarlöfte

Medborgarlöftet är en del av lokalpolisområde Täbys och Vaxholms stads långsiktiga brottsförebyggande och trygghetsskapande arbete.

För tredje året i rad har Vaxholms stad och polismyndigheten skrivit under ett gemensamt medborgarlöfte och en samverkansöverenskommelse för arbetet med minskad brottlighet och ökad trygghet i kommunen.

Det nya medborgarlöftet sträcker sig fram till år 2022 och utgår från genomförda medborgar-, medarbetar- och samverkansdialoger samt lokal brotts-, och trygghetsstatistik. Undersökningarna visar att Vaxholm är en lugn, trygg och säker kommun att bo och vistas i. Brottsstatistiken är låg och upplevelsen av trygghet är hög.

Tyngdpunkten i det nya medborgarlöftet är att fortsätta arbetet med en mer synlig polis och en trygg upplevd miljö. Det ska bland annat uppnås genom ökad närvaro vid stora offentliga tillställningar, arbete med grannsamverkan och drogförebyggande arbete med fokus på barn och unga.

Ta del av medborgarlöftet och samverkansöverenskommelsen i sin helhet Länk till annan webbplats.

Medborgarlöftet har skrivits under av kommunchef Marie Wiklund), kommunstyrelsens ordförande Malin Forsbrand (C) och lokalpolisområdeschef Anna Ohlsson och är framarbetat av kommunpolis Mattias Tillberg och Vaxholms stads hållbarhetschef Madeleine Larsson.