Artikeln publicerades 19 april 2017

Säsongsstart för linfärjan

Lördagen 29 april är det säsongsstart för linfärjan Vaxholmen – den eldrivna miljöfärjan till Vaxholms kastell. Årets säsong sträcker sig fram till och med 1 oktober 2017.

Förra året började linfärjan Vaxholmen trafikera sundet mellan centrala Vaxholm och Kastellet. Den första säsongen innebar 98 000 enkelresor, vilket överträffade alla förväntningar.

Nytt för i år är att skyltningen i området har setts över och förbättrats samt att Färjerederiet har vidareutvecklat färjans vajer. Likt tidigare är det viktigt att tänka på att linfärjan inte ska passeras när den är i rörelse utan först när färjan ligger stilla i sitt läge. Detta gäller i första hand yrkestrafik, då fritidsbåtar bör segla genom det östra sundet.

Biljetter till linfärjan löses i automat på kajen. Priset för överfart tur och retur är 40 kronor för vuxna, 20 kronor för pensionärer och gratis för barn upp till 12 år. Vaxholms stad, Statens fastighetsverk och Trafikverket Färjerederiet står bakom satsningen som pågår under en treårig provperiod.

Här kan du läsa mer om linfärjan Vaxholmen Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.