Artikeln publicerades 11 april 2024

Sex sökande får årets kulturbidrag

Nu är det klart vilka sökande som får dela på årets 85 000 kronor i kulturbidrag. Bland verksamheterna finns foto, måleri och barockmusik för barn, en fotoutställning om skateboard och Vaxholms sångspel som återuppstår nästa år.

Vaxholms stad delar varje år ut totalt 85 000 kronor för att främja kulturaktiviteter i Vaxholm. Bidraget går i första hand till kulturella verksamheter som riktas till barn och ungdomar och till äldre med behov av att bryta social isolering.

Här är de sex som beviljats kulturbidrag 2024:

  • Vaxholms fästningsmuseum för projektet Kalle Kanonkula och hans vänner – en resa genom kunskap och kreativitet. Riktar sig till barn och unga. Har beviljats 6 500 kronor.
  • Barnens Konstsalong, konstnärerna Eva Tuvhav Gullberg och Ulrika Jevbratt för en utställning där barn får förverkliga sina kreativa idéer i måleri och teckning, men även i tredimensionella material. Har beviljats 20 000 kronor.
  • Konstnärsföreningen Redutten för fotoutställning om skateboard och graffitti. Kommer även att ta in föreläsare i ämnet. Riktar sig till ungdomar. Har beviljats 11 000 kronor.
  • Föreningen Vaxholms sångspel. Projektet är igång och Vaxholms sångspel planeras ha nypremiär i augusti 2025. Har beviljats 9 000 kronor.
  • Rindöbarnen, fotograf Lejva Sundell för ett projekt inom foto, bild och form och dans. Hon vill följa barn på Rindö och dokumentera dem i sin skärgårdsmiljö. Har beviljats 20 000 kronor.
  • Den lilla prinsen med Drottningholms barockensemble, för konsertprogrammet Klingande barnbok. Barockmusik vävs ihop med texter ur boken Den lille prinsen av Antoine de Saint Exupéry och framförs av musiker från Drottningholms Barockensemble. Riktar sig till barn och deras vuxna. Har beviljats 18 500 kronor.