Artikeln publicerades 14 maj 2020

Skolbarn sjöng för Vaxholms seniorer

I måndags, 11 maj, höll elever från Söderfjärdsskolan vårkonsert utanför Vaxholms äldreboenden. Seniorerna lyssnade på lagom avstånd från sina balkonger och tackade genom att bjuda på saft.

Under hela vårterminen har eleverna i Söderfjärdsskolan övat på en vårshow som var tänkt att framföras på fritidshemmens dag i mitten av maj. Men med rekommendationerna under pandemin har föreställningen behövt ställas in.

– Treorna går sitt sista år hos oss på Fyrtornets- och Ankarets fritidshem så vi tänkte att det vore perfekt för dem att få det här uppdraget istället, säger Malin Larsson, elevassistent på Söderfjärdsskolan.

Eleverna i klass 3A och 3B gillade förslaget och ville gärna sjunga och sprida glädje till de äldre i Vaxholm. Tidpunkten bokades med aktivitetsansvarig på Vaxholms äldreboenden och måndag 12 maj var det dags för utomhuskonserter på Borgmästargården, Framnäshagen och Cyrillus.

Publiken hade satt sig till rätta på lagom avstånd utomhus, några på sina balkonger. Seniorerna verkade njuta av de elevernas sång och de teckningar som eleverna ritat till dem.

– På ett ställe fick vi till och med sjunga två gånger för de äldre ville ha mera, säger Malin Larsson.

Sångerna, som Idas sommarvisa och Teddybjörnen Frederiksson var valda för att sprida glädje men också för att de äldre skulle känna igen dem och kunna sjunga med.

– Eleverna tycker det var jätteroligt och vill gärna göra det igen, säger Malin Larsson. Vi har pratat om att göra detta till en tradition. Även om det inte är Corona så vill och önskar vi att vi får komma tillbaka med ännu fler sånger och kanske lite dans.

skolbarn som sjunger för seniorer