Artikeln publicerades 21 juli 2022

Släpp fram räddningsbilar vid badplatserna

Nu i värmeböjan vill många ut till friluftsområden. Vid olyckstillbud på till exempel badplatser behöver räddningstjänsten plats för stora fordon för att komma fram och rädda liv. När det är fullt på parkeringen ställer många sina bilar på otillåtna platser och det kan orsaka trafikkaos som försvårar räddningsinsatser. Så parkera förnuftigt - hjälp räddningstjänsten rädda liv. Läs mer här om p-platser i Vaxholm.

Parkerade bilar längs vägen mot friluftsområdet Eriksö i Vaxholm.

Bildtext: Så fint; en perfekt parkerad bilrad på vägen mot Eriksö en varm julidag. När det ser ut så här så kan räddningsbilarna komma fram för att rädda liv.

Hitta parkeringsplatser med hjälp av digitala Vaxholmskartan

När det är värmebölja är det ofta svårt att hitta parkering vid Eriksö friluftsområde. Då kan det finnas lediga 4-timmarsplatser ungefär 900 meter längre bort på Eriksövägen, vid Campus Vaxholm.

Vår Vaxholmskarta ger dig en överblick över var parkeringsplatserna är belägna. Du hittar Vaxholmskartan här Länk till annan webbplats. och i den bockar du först i rutan "Parkering" och väljer där sedan om du söker parkeringsplatser för lång eller kortare tid. En snabbväg till Vaxholmskartan finner du också i toppen av startsidan för www.vaxholm.se.

Många tar bilen in till Vaxholm

När många tar bilen till Vaxholm är det ofta ont om parkeringsplatser i de centrala delarna. Ett alternativ är då att parkera på långtidsparkeringen vid Engarn och sedan ta stombussen till centrum.