Artikeln publicerades 19 augusti 2020

Sommarjobb med variation

Kolla ordningen på stan, rensa rabatter, bära möbler och köra ut mat. Årets tre sommarjobbare på tekniska kontoret har haft fullt upp.
–Vi har fått testa många olika saker och vi har fått lära oss massor, säger John Sandberg 18 år.

John Sandberg, Emil Planhem 19, och Ali Jahvadi 20 år har sommarjobbat på Tekniska enheten under fem veckor var. De fick bland mycket annat måla staket, sortera återvinning, kolla att stadens allmänna toaletter och papperskorgar var i ordning, rensa rabatter vid Vaxholms äldreboende och köra ut mat till riskgrupper.

Alla tre säger att de är mycket nöjda med sommarjobbet.

–Det bästa var variationen, säger Emil Planhem. Det var nya saker nästan varje dag. Det var också roligt att få köra mycket bil. Ibland fick vi lite mer utmanande uppgifter som när vi skulle förstärka ett plank och vi fick räkna efter och planera hela jobbet själva.

–Idag har vi till exempel hjälpt en kvinna vid asylboendet att flytta, säger John Sandberg. Vi har kollat alla toaletterna i stan och under eftermiddagen ska vi tvätta och måla ett staket vid kommunhuset. Förutom att jag jobbat som hockeyledare så är det här mitt första riktiga jobb.

Också Ali Jahvadi säger att han trivts bra med jobbet på tekniska kontoret. Allra bäst tycker han det var att köra båt när de en dag letade efter övergivna skrotbåtar. Alis mål är att bli bilmekaniker så pengarna han tjänat under sommaren sparar han till en bil.

–Det känns som om man hjälper människor på jobbet, säger John Sandberg. Det har också varit jättekul att träffa många olika personer även om jag mest jobbat tillsammans med Emil och Ali. Det är trevliga människor och en jättebra stämning på kommunkontoret.

Sommarjobb i Vaxholm

Vaxholms stad hade i år sex feriearbetande ungdomar under sommaren. Kravet är att personen ska vara bosatt i Vaxholm och studerande eller just ha avslutat sina studier. I vissa fall krävs också körkort. Arbetstiden är vardagar 08.00–16.30.

tre sommarjobbare målar staket

John Sandberg, Ali Jahvadi och Emil Planhem.