Artikeln publicerades 16 mars 2023

Upplev den nya kajen i 360 grader

Är du nyfiken på hur Vaxholms kajer kommer att se ut efter renoveringen? Ta en digital rundtur i vårt kartverktyg med AR (augmented reality). Här kan du interaktivt utforska kajen som den ser ut nu och få en förhandsvisning av hur den kommer att se ut i framtiden.

Mänga i Vaxholm är nyfikna på hur den renoverade kajen kommer att se ut när den är klar. Nu finns det möjlighet att "går runt i kartan" och titta.

Det kommer bland annat att bli en bredare kaj än idag med mer yta att gå på, mer grönska och fler sittbänkar. Ett promenadstråk längs hela kajen är tänkt att bilda ihop de olika delarna till en mer sammanhållen känsla. En trappa ner till vattnet i Lotsgatans förlängning ta besökare ned till vattennivån, med möjlighet till på- och avstigning av privata båtar.

Genom att flytta ett sophus skapas en tydligare fortsättning på kajen runt hotellhörnet. Österhamnen avslutas med träd och ett trädäck som en skön avslutning på promenaden.

I Söderhamnen, kommer hotellet att bli mer synligt från vattnet. Här skapas också en så kallad "gångfartsyta" framför hotellet, där bilar får åka men det sker på de gåendes villkor.

Mer information

Läs mer om kajrenoveringen: Byggprojekt, Vaxholms kajer