Artikeln publicerades 5 mars 2021

Utomhusundervisning i Resarö skola vecka 10

Veckan efter sportlovet kommer Resarö skola att ha all undervisning utomhus. Meningen är att minska risken för smittspridning efter lovet.

Enligt nationella rekommendationer har gymnasier och högstadieskolor distansundervisning under vecka 10. Meningen är att minska risken för smittspridning efter sportlovet när många varit på resa eller kanske umgåtts med andra än de brukar. Lägre åldrar omfattas inte av distansundervisningen.

I Resarö skola, med elever från förskoleklass till årskurs sex, har man bestämt sig för att ha all undervisning utomhus under vecka 10 för att ytterligare minska risken för smittspridning just efter lovet.

– När sportlovet närmarde sig växte oron för en ökad smittspridning, både hos vårdnadshavare och personal, säger rektor Christina Persson.

Därför har Resarö skola nu valt att vara utomhus hela veckan, med undantag för toalettbesök. Det blir inte bara lek och naturstudier utan vanliga skolämnen men med undervisningen anpassad för att vara ute.

– Sedan förra sportlovet, vid pandemins början, har vi haft idrottsundervisningen utomhus och även större delen av fritidsundervisningen, säger Christina Persson. Nu blir alltså all undervisning utomhus.

Hittills Christina Persson bara mött positiva reaktioner kring uteveckan både från personal och elever.

– Personalen har som vanligt briljerat och planerat för en utomhusundervisning som kommer att vara både lärorik och inspirerande. En elev kom in till mig och frågade om det verkligen var sant att de skulle få ha all undervisning ute. Det var en glad tjej som lämnade mig med hoppsasteg genom korridoren.