Artikeln publicerades 24 januari 2023

Utställning i rådhuset om kajrenoveringen

I rådhuset visas en utställning om kajprojektet. Den har namnet Dåtid, nutid, framtid och beskriver kajens utveckling, från år 1776 fram till renoveringen och vidare in i framtiden. Kom gärna och titta en måndagseftermiddag, då finns personal på plats och kan svara på frågor.

Förutom bilder och texter visas också en rad filmer om kajprojektet, bland annat om varför kajen behöver renoveras och en om hur den kommer att se ut när den är klar.

På plats i rådhuset finns också den tidskapsel som barnen på förskolan Lekhagen har gjort till kajrenoveringen. Tidskapseln består av en kista fylld med saker som barnen valt ut för att representera vår samtid. Kistan kommer att grävas ned i den framtida kajen. Förhoppningen är att den ska hittas av de som renoverar kajen om 120 år.

Under sommaren 2022 hölls en fototävling där hobbyfotografer boende i kommunen kunde delta med sina bästa bilder av kajen. De tre vinnarbilderna visas i rådhuset.

Utställningen kommer att finnas på plats under större delen av projektet som i dagsläget är planerat att pågå till och med 2026.

Öppettider i rådhuset

Utställningsrummet är öppet måndag–fredag klockan 10–15 och lördag–söndag klockan 11–15 (samma öppettider som turistbyrån).

På måndagseftermiddagar klockan 16–18 håller utställningen extraöppet. Då finns personal från kajprojektet på plats och kan svara på frågor.

Kontaktinformation

För frågor kontakta kajprojektet, e-post: kajen@vaxholm.se