Artikeln publicerades 11 februari 2022

Vaccineringen mot covid-19 fortsätter

Vaccination är fortfarande det bästa skyddet mot covid-19, både mot svår sjukdom och död och mot smitta. Ska du ta dos 1, 2 eller 3? Boka tid eller sök upp en drop-in mottagning.

Nu när de flesta smittskyddsåtgärder har tagits bort är det viktigt att vi fortsätter att vaccinera oss. En hög vaccinationsgrad i befolkningen skyddar mot svår sjukdom och mot smittspridning.

Region Stockholm erbjuder påfyllnadsdoser för alla som vaccinerats med sin andra dos för mer än fem månader sedan. Erbjudandet om att boka en tid skickas ut successivt till alla som står på tur.

– När du får ett sms med erbjudande om en tredje dos kan du boka tid genom appen, säger Magnus Thyberg, regionens vaccinationssamordnare. Vi har mottagningar i Stockholms city och runt om i regionen för att göra det så enkelt som möjligt att ta den tredje dosen.

Det finns flera sätt att få din vaccination:

  • Boka via appen Alltid öppet. Bokade du dos 2 genom appen får du ett påminnelse-SMS när det har gått rätt tid efter andra dosen.
  • Boka via telefonbokningen, de kan även ge service på tio språk. Svenskspråkig bokning nås på tel 08-428 429 30. Fler nummer hittar du här. Länk till annan webbplats.
  • Om du inte har möjlighet att boka tid kan du gå på drop-in, du hittar tider och platser här Länk till annan webbplats..

Extra satsning för barn och unga

Helgerna 12–13 och 19–20 februari erbjuder Region Stockholm helgöppet för barn och unga 12–17 år som vill vaccinera sig mot covid-19. Vårdnadshavarna måste samtycka till vaccinationen och underteckna samtyckesblankett. Bokning sker via appen Alltid öppet.