Artikeln publicerades 14 mars 2023

Välbesökt hörseldag på Kanonen

Tisdag 7 mars arrangerades en hörseldag för seniorer i Vaxholm. Förutom en rad föreläsningar kunde deltagarna göra ett enkelt hörseltest. Syn- och hörselinstruktör Cecilia Öhman var på plats liksom HRF (hörselskadades riksförbund) och Hörab, leverantör av hörselutrustning.

Hörapparat i närbild

Årets hörseldag lockade 45 deltagare, vilket betydde fullsatt på träffpunkt Kanonen och under dagen gjordes nära 40 hörseltest.

Cecilia Öman, syn- och hörselinstruktör, för Österåker och Vaxholms Stad, presenterade sig och fanns sedan tillgänglig för att hjälpa till med hörapparater.

Bo Arvidsson, Ordförande i HRF lokalföreningen Täby med omnejd (Danderyd, Täby, Vallentuna, Österåker och Vaxholm ingår) berättade om föreningen och vad den kan erbjuda.

Agneta Österman-Lindquist, Ordförande i Hörselskadades distrikt i Stockholms län samt ledamot i HRFs förbundsstyrelse informerade om hörselskador, hur hörselvården fungerar i regionen. Agneta berättade också om sin personliga hörselresa.

Kari Wallentine, Audionom på Hör AB, berättade om hur det går till när man prövar ut en hörapparat.

Ulf Olsson, Vice ordförande i HRF förbundsstyrelsen, föreläste om hörapparater och andra hörselhjälpmedel och det senaste inom området. Ulf har själv en hörselskada och är utbildad hörselingenjör och civilingenjör.

Gör enkelt hörseltest

Den som är osäker på sin hörsel och inte var med på hörseldagen kan göra ett enklare hörseltest på HRFs hemsida: Hörseltestaren Länk till annan webbplats.

Senior provar hörapparat