Artikeln publicerades 17 augusti 2020

Välkommen tillbaka - på avstånd

Även om coronasmittan minskat i Sverige så är pandemin inte över ännu. Vi behöver fortfarande följa rekommendationerna så att inte smittan ökar igen.

I veckan börjar skolorna igen och de flesta är tillbaka på jobbet efter semestern. Tack vare att människor följt rekommendationerna från Folkhälsmyndigheten har vi lyckats pressa ned smittspridningen i Sverige med det finns en oro för att smittspridningen ska ta fart igen under hösten. Nu gäller det att vi håller i och håller ut och fortsätter att följa rekommendationerna från Folkhälsomyndigheten.

Följande rekommendationer gäller:

  • Stanna hemma om du är sjuk, även vid milda symtom.
  • Undvik att åka med kollektivtrafik om du inte absolut måste. Försök undvika rusningstrafik.
  • Arbeta hemifrån om det är möjligt.
  • Håll avstånd till andra människor.
  • Tvätta händerna ofta med tvål i minst 20 sekunder.
  • Har du symtom som kan vara corona – beställ test genom 1177 Länk till annan webbplats..
  • Har du andra sjukdomar eller symtom – bit inte ihop utan sök vård på 1177 Länk till annan webbplats..

Skolstart med restriktioner

Barn och elever i Vaxholm är varmt välkomna tillbaka till en ny termin. Varje skola informerar om vad som gäller. Även i skolan gäller Folkhälsomyndighetens restriktioner om att hålla avståndet, till exempel i klassrummet, i matsalen och i olika köer.

Restriktionerna medför att alla studiebesök där resor i kollektivtrafiken ingår ställs in i syfte att undvika folksamlingar. Det är viktigt att alla är noga med handhygienen och tvättar händerna ofta, och att vi stannar hemma vid minsta förkylningssymptom. Elever rekommenderas också att gå, cykla eller samåka i bil till skolan för att minska trängsel i kollektivtrafiken.

Säker information

Vaxholms stad samarbetar med alla myndigheter i Stockholmsregionen på alla nivåer för att vi tillsammans ska kunna minska smittspridningen.

Bekräftad information om coronaläget i Sverige hittar du på krisinformation.se Länk till annan webbplats.

Tänk på att inte sprida obekräftad information.