Artikeln publicerades 14 april 2020

Vårstädning i naturen

Varje år ordnar stiftelsen Håll Sverige Rent den landsomfattande kampanjen Skräpplockardagarna för att öka medvetenheten om nedskräpning i naturen. I Vaxholm har 12 skolor och förskolor anmält att de ska vara med och plocka skräp. Du kan också vara med.

Varje år går ett stort antal barn och unga ut i sitt närområde kring skolor och förskolor för att plocka skräp. Det är stiftelsen Håll Sverige Rent som håller i kampanjen Skräpplockardagarna. Syftet är att öka medvetenheten om att att det inte är okej att skräpa ned i naturen och att öka kunskapen om vad som händer med skräp som ligger kvar i naturen.

I hela Sverige är det nu över 600 000 deltagare anmälda till Skräpplockardagarna och kampanjen pågår hela våren fram till 31 maj.
I Vaxholm har 12 skolor och förskolor anmält att sammanlagt 1 538 barn och vuxna ska delta i år. Skolor och förskolor bestämmer själva hur och när aktiviteten ska genomföras.

Håll Sverige rent-logga

Vill du också vårstäda i naturen?

Ta med dig en påse när du går ut på promenad eller på din joggingrunda, plocka upp det du ser och ta hem till din soptunna eller till återvinningen. Om det finns plats kan du också lägga skräpet i en papperskorg.

Hand med handske håller fram lite skräp

I tider av distansering är skräpplockning en rolig utomhusaktivitet. Samla några vänner och gör en skräpplockar-utflykt eller en skräpplockar-tävling.

Se upp för farligt avfall och använd handskar eller vantar! Du kan ta bilder och registrera din aktivitet på Håll Sverige Rent-appen "Skrappen". Länk till annan webbplats.