Artikeln publicerades 18 mars 2021

Vattenkiosk vid Storäng/Engarns koloniområde

Roslagsvatten har installerat en vattenkiosk vid Storäng/Engarns koloniområde på Resarö. Här kan räddningstjänsten, spol- och tankbilar och andra som behöver stora mängder vatten tanka.

En vattenkiosk är precis som det låter - ett ställe där man köper vatten. Du kan inte fylla vattenflaskan där på en joggingtur utan vattenkiosken finns till för räddningstjänsten, spol- och tankbilar och andra som behöver mycket vatten snabbt. Här kan man tanka 600 liter/minut. Det är inte dricksvatten i kiosken utan så kallat tekniskt vatten. Vattenkiosker installeras för att skydda dricksvattnet i det kommunala ledningsnätet.

Två kiosker före årsskiftet

– Vi håller på att installera vattenkiosker i samtliga kommuner som vi arbetar med, Vaxholm, Vallentuna, Knivsta och Ekerö, säger Staffan Björk, enhetschef ledningsnät på Roslagsvatten. Målsättningen är att ha minst två vattenkiosker installerade per kommun, före årsskiftet.

När vattenkioskerna tas i bruk så får man inte längre ta vatten från brand- och spolposterna på det allmänna ledningsnätet (räddningstjänsten har givetvis fortfarande tillgång). Som företagare kan du ansöka om en nyckel för att öppna vattenkiosken.

Läs mer om vattenkiosker på roslagsvatten Länk till annan webbplats. under fliken Kundservice.

Vattenkiosk med skylt intill