Artikeln publicerades 28 mars 2023

Vaxholm behöver fler skolpoliser

Vill du göra en insats och skapa en tryggare skolväg för Vaxholms barn? Just nu behövs fler skolpoliser vid Resarö skola och Söderfjärdsskolan. Du väljer själv hur ofta du vill vara på plats.

Sedan många år tillbaka finns det en frivillig kår av skolpoliser i Vaxholm. Varje skoldagsmorgon står de utanför Resarö skola och Söderfjärdsskolan för att eleverna ska få en tryggare skolväg.

– Våra skolpoliser är helt fantastiska och gör en jättefin insats, säger Kristina Mellquist Möllerberg på utbildningsförvaltningen. Hon är den som samordnar skolpolisernas schema vilket publiceras på www.vaxholm.se. Att vara skolpolis är en ideell verksamhet och i våras arbetade 14 aktiva volontärer, de flesta pensionärer. Det är inte lätt att klara alla terminens veckor med så få personer. Det skulle behövas många fler.

Varje skolpolis väljer själv hur många dagar man vill vara aktiv.

Varje skoldag står det sedan en skolpolis utanför skolan klockan 07:40–08.10. Alla skolpoliser får var sin reflexväst från Utbildningsförvaltningen med texten skolpolis på ryggen men har inga särskilda befogenheter eller skyldigheter.

Vaxholms stad och närpolisen brukar visa sin uppskattning till skolpoliserna med en gemensam lunch, en biobiljett och en blombukett.

Kontaktinformation

Vill du eller någon du känner vara skolpolis? Kontakta Kristina Mellquist Möllerberg på kristina.mellquist.mollerberg@vaxholm.se.