Artikeln publicerades 25 juni 2019

Vaxholmsungdomar kämpar för en bättre miljö

Fyra Vaxholmsungdomar har bestämt sig för att göra något bra för miljön och startade initiativet Städa Vaxholm. Nu hoppas de att andra ska inspireras.

Fler och fler engagerar sig för miljön och klimatfrågan. I Vaxholm har fyra ungdomar bestämt sig för att göra något åt allt skräp som slängs i naturen. Sedan slutet av 2018 har Emmie Malmvik, Malva Lagerblad Öhrn, Iris Widholm och Ida Erikslund Nygården städat Vaxholm en gång i veckan. På sin egen fritid. Genom sitt projekt ”Städa Vaxholm” blir Vaxholms närmiljö lite renare och vackrare.

-Vi tröttnade på att stå och titta på och kände att vi behövde göra någonting för miljön. Städa Vaxholm kändes som en bra start.

Nu hoppas ungdomarna att deras initiativ ska spridas härifrån till alla kommuner i hela Sverige. Och så småningom är förhoppningen att nå ut till hela Sverige. Skräpet tar de till återvinningen och sedan pantar de alla burkar och petflaskor de hittat. Alla intäkter från panten skänker de till en organisation som arbetar med miljö- och klimatfrågor.

Vaxholms stad har bidragit med västar och griptänger.

Städa Vaxholm uppmanar alla att:

  • inte slänga skräp och fimpar på marken
  • plocka upp skräp som är i naturen
  • ansluta sig till dem sista lördagen varje månad och plocka skräp.

Information om nästa städtillfälle hittar du på Städa Vaxholms facebooksida.

Klicka här för at besöka facebook-sidan Städa Vaxholm Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.