Artikeln publicerades 10 mars 2021

Återvinningscentralen byggs om

I slutet av mars börjar en stor ombyggnad av Vaxholms återvinningscentral. Arbetet pågår i två etapper fram till december. Under byggtiden hänvisas besökare till en tillfällig återvinningsplats.

Under vecka 12 börjar Vaxholms stads entreprenör riva en del av industribyggnaden på återvinningscentralen på Eriksövägen. Rivningen beräknas ta cirka 5 veckor och under den tiden kommer återvinningscentralen att vara stängd.

Tillfällig återvinning på Eriksövägen 31

Under den första byggetappen 22 mars–28 april öppnar en tillfällig återvinningsstation på Eriksövägen 31 (parkeringen vid Vaxholms roddförening och kanotsällskap).

Den tillfälliga stationen kommer att vara öppen lördagar och söndagar klockan 09.00-15.00.

På den tillfälliga återvinningsstationen blir sorteringen annorlunda än tidigare. Roslagsvatten kommer att ha personal på plats för att informera om vad som gäller.

Enligt planerna öppnar återvinningscentralen igen 28 april när rivningsarbetet är avslutat. Efter rivningen kommer resten av byggnaden renoveras och platsen återställas.

Etapp två under andra halvåret

Tidigast i början av juni börjar sedan Roslagsvattens entreprenör att bygga om och modernisera större delen av återvinningscentralen. Detta arbete pågår enligt planerna under hela andra halvåret fram till december. Under denna period är anläggningen åter helt stängd.

Under renoveringen kommer flödet på området att göras om så att det i framtiden blir enklare för den som ska lämna material att köra igenom centralen.