Artikeln publicerades 20 april 2022

Digital inspiration på Kastellet

Ett 20-tal Vaxholmsföretag följde med ut till Kastellet när Vaxholms stad tillsammans med Telia ordnade inspirationseventet Bli digital i början av april. Företaget på fickan, cybersäkerhet och möjligheter att koppla ihop olika administrativa system var några av de ämnen som togs upp under dagen.

Bli digital är ett event för att inspirera företag och visa på vilket sätt digitalisering kan underlätta företagets arbete. Alla Vaxholms företag hade bjudits in att delta under tre timmar ute på Kastellet.

Hur marknadsför du ditt företag på nätet? Vilka digitala arbetssätt är du intresserad av? Har du koll på digitala videosamtal och möten? Vilka typer av säkerhetslösningar passar just ditt företag? Vad är ett molnbaserat ekonomisystem? Det var några av frågorna som besvarades under dagen. Deltagarna hade också med sig många egna frågor utifrån sitt eget företagande och dagliga arbete.

På plats fanns förutom inspiratörer och tekniker från Telia också föreläsare från Microsoft och från Fort Knox som erbjuder digitala administrativa system.

– Det här var jätteroligt, säger Cecilia Palmér från Skärgårdsveterinärerna i Vaxholm i taxibåten tillbaka från eventet. Det var inspirerande och tankeväckande och samtidigt kunde man be om hjälp och få handfasta råd. Jag har till exempel fått lära mig mer om lösenordssäkerhet.

Anne Lindström, från Hamnkontoret i Vaxholm, höll med om att det var ett givande event.

– Det digitala blir lätt ett dåligt samvete för oss småföretagare, men med rätt verktyg blir det ju mycket enklare. Genom den här dagen kanske jag får en liten knuff att ta tag i detta med uppdateringar, backup och annat.

Helena Linus jobbar på Wolfbuilder och var också hon nöjd med dagen.

– Det är fantastiskt hur fort den digitala utvecklingen går, säger hon. Vi har en rad frågor kring säkerhet som vi kommer att jobba vidare med på Wolfbuilder.

Evenemanget Bli digital arrangerades gemensamt av Vaxholms stad och Telia tillsammans med Länsstyrelsen Stockholm. Projektet finansieras av Tillväxtverket samt Europeiska regionala utvecklingsfonden. Under våren arrangeras eventet i flera av Stockholms skärgårdskommuner.

Cecilia Palmér och Anne Lindström, två av företagarna på inspirationseventet.

Cecilia Palmér och Anne Lindström var två av företagarna på inspirationseventet.

Kontaktinformation

Har du förslag eller frågor kring Vaxholms företag och företagande? Kontakta Vaxholms stads näringslivssamordnare, e-post naringsliv@vaxholm.se.