Artikeln publicerades 30 december 2020

Hitta fina platser i naturen med appen Naturkartan

Har du hittat till den digitala Naturkartan, som guidar dig till Vaxholms natur- och fritidsområden? Det är en bra app du gratis laddar ner till mobilen och har med dig i fickan när du vill hitta grillplatser, sevärdheter och leder i naturen.

Rör du dig utanför Vaxholms kommungränser så är chansen stor att även den kommunen du befinner dig också har fyllt innehållet i sina delar av Naturkartan, allt fler kommuner ansluter sig kontinuerligt.

Genom enkelt navigerade kartor, vackra bilder och beskrivningar ger den dig möjligheter att hitta till vandringsleder, naturvärden, kulturlämningar och rastplatser där du kan ta en fika tillsammans med andra.

Under pandemiåren började fler än tidigare söka sig ut till naturen. Många hittar nya platser att besöka med hjälp av Naturkartan, som fins både som app och webbplats. Att intresset för naturen som plats att umgås i under året har ökat har märkts även på Naturkartans webb där besöksantalet under pandemin ökade med 170%. Naturkartans app har laddats ner långt över 400 000 gånger.

I guiden för Vaxholm finns bland annat naturreservatet Bogesundslandet med dess många naturupplevelser och vandringsleder.

Läs mer och ladda ner appen

Appen Naturkartan finns att ladda ner gratis där appar finns.

Läs mer på Naturkartans webbplats Länk till annan webbplats.