Artikeln publicerades 15 mars 2019

Nu startar fritidsverksamheten för ungdomar

Fritidsverksamheten för Vaxholms ungdomar har varit vilande under en tid men nu startar den äntligen upp igen i delvis ny tappning.

Tanken är att ta tillvara på ungdomarnas önskemål och intressen. Aktiviteterna ska utgå från Storstugan men även kunna bedrivas på andra platser och i samverkan med lokala verksamheter och de ideella fritidsgårdar som finns i Vaxholm.

Tiderna på Storstugan kommer att vara tisdagar kl 17–19, torsdagar kl 17–19 och fredagar kl 17–23, med premiär 29 mars. Det är också klart att det blir grillkväll på Eriksö på Valborg och FEAST på skolavslutningen även i år.

För elever som går på Kronängsskolan håller skolans kafé öppet vissa eftermiddagar under våren, för de som vill fika med sina kompisar, spela spel eller låna bollar till olika utomhusaktiviteter.

Vill du vara med?

Fritidsverksamheten för ungdomar vänder sig till dig som går på högstadiet eller gymnasiet. Vill du vara med är det bara att dyka upp på Storstugan eller till de aktiviteter som anordnas på andra platser.

Vid frågor eller förslag på aktiviteter, skriv till:

Sara Sandbacka, ungdomssamordnare på Vaxholms stad

E-post: sara.sandbacka@vaxholm.se.

Sara kommer även att finnas på plats i Kronängsskolan vissa tider för frågor.

Inledningsvis kommer information om fritidsverksamheten att skickas ut via Vklass och affischeras på skolorna. Det kommer också gå att följa verksamheten via instagram och på snapchat ”handerivaxholm”.