Älskade förbannade tonåring.

Vaxholms stad erbjuder digitala kostnadsfria träffar för föräldrar till tonåringar  Träffarna riktar sig till alla föräldrar med barn i åldern 12-18 år, inte bara de som upplever att de har problem. De utgår från Birgitta Kimbers bok ”Älskade förbannade tonåring” som beskriver forskning om hur tonåringars hjärnor fungerar och ger konkreta verktyg för föräldrar som vill lära sig att samspela bättre med sina ungdomar. Tanken är att stärka de skyddande faktorerna i familjen och förebygga problem.

Under en serie av fyra träffar går vi igenom och diskuterar en rad vardagssituationer som de flesta tonårsföräldrar kan känna igen: Tonåringen talar inte längre med dig, hjälper inte till hemma, bråkar med syskon, vill mest vara med sina vänner.

I mötena får du verktyg för hur du kan lotsa din tonåring genom olika situationer.  De visar också på betydelsen av dina egna känslor, erfarenheter och behov. Om du förstår dina egna reaktioner i samspel med tonåringen kan du lättare hantera vardagens små och stora kriser.  

Teman för träffarna är

  • Grupptryck
  • Jag-budskap
  • Att hålla reda på sin tonåring
  • Att vara uppmärksam på sig själv

 

Vem?

 

 

Föräldrar till barn i åldrarna 12-18 år.

Var? 

Digital lunchträff via teams, länk skickas vid intresseanmälan

När? 

12/4, 19/4, 26/4, 3/5

12:00 – 13:00

 

Kan du alla datumen? Anmäl ditt intresse till Ungdomsstödet:

ungdomsstodet@vaxholm.se

 

Älskade förbannade tonåring ingår i arbetet med att utveckla föräldrastödet i kommunen och genomförs av Ungdomsstödet inom Utbildningsförvaltningen. Träffarna är kostnadsfria och både material och fika ingår!

Kontaktinformation

Arrangör Ungdomsstödet inom Utbildningsförvaltningen Vaxholms stad

Datum och tid 2024-04-19 kl. 2024-04-26 kl. 2024-05-03 kl.