Artikeln publicerades 10 december 2020

Information till hushållen: Följ restriktionerna!

Smittspridningen ökar fortfarande och vi får ställa oss in på en jul där man bara kan fira med de allra närmaste. I dagarna får alla hushåll i Vaxholm hem information om vad som gäller för oss vaxholmare. Läs rekommendationerna noga, men viktigast av allt: följ dem!

Coronaviruset har dystert nog fått en ny skjuts och läget förändras snabbt i samhället. Kommunens verksamheter öppethållande och prioriteringar påverkas. Allt med utgångspunkt i hur covid-19 utvecklas i samhället.

Vaxholms stad samverkar med andra myndigheter och vi arbetar aktivt för att minska smittspridningen. Vi följer utvecklingen och vidtar åtgärder utifrån regional samordning.

Följ utvecklingen

På myndigheternas sidor hittar du uppdaterad bekräftad information:

www.krisinformation.se Länk till annan webbplats.

www.1177.se/stockholm Länk till annan webbplats.

www.folkhalsomyndigheten.se Länk till annan webbplats.

Rekommendationer över jul och nyår:

Träffa bara de personer du bor med. För dig som lever i ett ensamhushåll är rådet att umgås med ett par nära vänner.

Avstå besök i inomhusmiljöer som butiker, köpcentrum, museer, bibliotek, badhus och gym.

Undvik situationer där det kan uppstå trängsel. Dit hör exempelvis möten, konserter, föreställningar, idrottsträningar, matcher eller tävlingar.

Avstå från att delta i eller arrangera större sociala sammanhang som middagar, fester, begravningar, dop, kalas och bröllop. Träffas digitalt om du har möjlighet, eller ring.

Maximalt åtta personer får delta vid konserter, matcher, offentliga möten, teaterföreställningar och alla andra allmänna sammankomster eller offentliga tillställningar. För alla andra sammanhang är rådet att inte vara fler än åtta personer samtidigt. Maximalt åtta per bord gäller också vid restaurangbesök. Rådet om åtta personer ska inte ses som en chans att samlas fler än de som du bor med eller med några få nära vänner om du bor själv.

För begravningar eller liknande religiösa sammankomster kring dödsfall gäller ett undantag: antalet deltagare får vara maximalt 20 personer.

Alla som kan arbeta hemma ska göra det. Tjänsteresor, konferenser och fysiska möten bör genomföras digitalt eller skjutas upp. Om du behöver vara på din arbetsplats är det viktigt att hålla avstånd överallt. Tar din arbetsplats emot kunder behöver ni se till att de kan hålla avstånd, både till personal och till andra kunder.

Vaxholms stad informerar här

  • Kommunens facebooksida: www.facebook.com/vaxholmsstad Länk till annan webbplats.
  • Kommunens tidning Viktigt i Vaxholm
  • Postutskick till alla hushåll i kommunen
  • Affischer på stan
  • Varannan vecka publicerar vi även en taltidning för dig som behöver få information uppläst. Du som har behov av det kan få taltidningen hemskickad. Men alla som vill kan lyssna på den på webben.
  • Under 2020 har vi informerat i varje nummer av tidningen Lotsen som alla hushåll får.
  • Vårdnadshavare får information via Vklass.
  • Följ utvecklingen extra noga i lokala tidningar och andra medier, som ofta är i kontakt med oss och berättar om utvecklingen i Vaxholm.

Kom igen vaxholmare!

Nu hjälps vi alla åt och gör det allra bästa vi kan! Varje dag, hela dagen.

Bild på flera kopior av det brev som skickas till alla hushåll.

Runt 11 december kommer information till alla hushåll.