Artikeln publicerades 2 april 2024

Kajrenoveringen: arbete även på helgerna

Eftersom grundläggningsarbetet drar ut på tiden kommer arbetet med kajrenoveringen att intensifieras. Från och med fredag 5 april kommer arbetet att pågå även fredag, lördag och söndag.

Efter att betong upptäckts på botten har arbetet med kajens grundläggning försenats. Betongen som var i vägen för spontslagningen har nu tagits bort så att spontningsarbetet kunnat fortsätta. Avbrottet har totalt inneburit en tidsförskjutning på cirka 6 veckor.

För att kunna hålla tidsplanen i kajprojektet kommer arbetet nu att pågå även under fredag, lördag och söndag med början fredag 5 april.

Tidigare har arbetet pågått måndag till torsdag klockan 07.00–19.00 men nu kommer arbetet också att pågå på fredagar klockan 07.00–19.00 och lördag–söndag klockan 07.00–17.00.

– Det här gör vi för att kunna bli klara till midsommar, säger kajrenoveringens projektledare Robert Klingvall. Alternativet hade varit att låta arbetet pågå under sommaren. Genom att arbeta på helgerna minskas risken för att arbetet drar ut på tiden.

Om allt går enligt senaste planen så har kajrenoveringen sommaruppehåll från mitten av juni fram till 1 september.

Mer information

Frågor och svar om kajrenoveringen hittar du här: Vaxholms kajer, Vanliga frågor och svar

Här finns mer information om kajrenoveringen: Vaxholms kajer

För frågor kontakta kajprojektet, e-post: kajen@vaxholm.se

Följ gärna kajprojektet på instagram: @vaxholms_kajer