Artikeln publicerades 20 september 2022

Möt oss under krisberedskapsveckan

Krisberedskapsveckan genomförs årligen och syftar till att öka människors motståndskraft inför samhällskriser och ytterst krig. Kampanjen genomförs alltid vecka 39, i år 26 september till 2 oktober. Vaxholms stad medverkar och möter invånare på olika sätt.

I samarbete med polisen och Vaxholms frivilliga resursgrupp (FRG) ser vi fram mot att möta och prata med invånare om hur vi jobbar och hur du själv kan förbereda dig och vara en del av krisberedskapen i landet.

  • På måndag 26/9 möter FRG Rotary i Vaxholm och håller ett föredrag om hemberedskap.
  • På onsdag 28/9 pågår programmet på Rådhustorget mellan klockan 12 - 18. Från klockan 14.00 till 18.00 kan invånare träffa Vaxholms stads beredskapssamordnare, Johan Modigh. Han finns där på torget tillsammans med frivilliga resursgruppen i Vaxholm som är på plats mellan cirka 12.00 - 18.00 för att prata med invånare om den egna beredskapen och om kommunens.
  • På lördag 1/10 finns frivilliga resursgruppen på Lägret tillsammans med polisen. Utöver att det är krisberedskapsvecka så är det denna dag även den internationella äldredagen. Invånare är välkomna till Lägret mellan klockan 11.00 och 15.00 för att prata om samhällsinformation och beredskap med fokus på hemberedskap och äldresäkerhet och polisen utifrån deras koncept Tänk säkert!
  • Under veckan ordnar FRG en utställning på temat hemberedskap och äldresäkerhet både i en monter på biblioteket och inne på turistbyrån på Rådhustorget.

Varmt välkomna!

Mer information