Artikeln publicerades 8 mars 2024

Tack alla ni som firade sportlov med oss

Även om många Vaxholmare var bortresta under sportlovet så var det också många unga som deltog i Vaxholms stads olika sportlovsaktiviteter, dansade, skejtade, pysslade, lyssnade på sagor och ljud från byggmaskiner, tävlade i frågesport och ritade hus.

Fötter som går på en bred lina.

Ungdomsgården på Storstugan hade öppet under lovet med extra aktiviteter som målning, bakning och skateboardkväll då ungdomar också fick testa att gå på lina. Stadsbiblioteket bjöd in till sportlovsquiz och höll pysselstuga hela veckan. En populär aktivitet för ungdomar var också ungdomsverksamhetens Dans för hälsa på Campus, där man får dansa utan krav, bara för att ha kul och må bra.

Byggtema på hotellet

Två små flickor i hästsvans trycker på stora knappar för att få höra hur olika stora maskiner låter.

Hur låter olika maskiner på bygget?

Kajprojektet hade bjudit in till ”Sportlov på bygget” på Vaxholms hotell. Där kunde man till exempel lyssna på sagor med byggtema, testa en anläggningsdykares torrdräkt, gissa på olika fiskar och höra på olika ljud från en byggarbetsplats. I hotellbaren hölls ett pubquiz med frågor både för barn och vuxna.

Det mest besökta evenemanget på hotellet var ”Rita med en arkitekt” där barn och ungdomar fick rita och skapa tillsammans med planarkitekt Farnaz Wigh. Under hela veckan fanns också möjlighet att gå ut på hotellbalkongen och se ut över kajrenoveringens arbetsområde.

Filmer om kajprojektet

Ett uppskattat inslag som främst samlade vuxna besökare var en filmvisning där en handfull filmer om kajprojetket visades.

Här hittar du kajprojektets filmer

Pojke provar en stor dykardräkt

Hur känns det att jobba i dykardräkt?