Artikeln publicerades 27 april 2023

Eriksövägen breddas för fler parkeringsplatser

Just nu pågår arbete med att bredda Eriksövägen ut mot campingplatsen. Syftet är att öka möjligheten att parkera i området. Arbetet beräknas vara klart 5 maj. Vägen kommer att vara öppen för trafik men det är inte möjligt att parkera längs vägen under arbetet.

Vägbanan längs med campingområdet breddas för att skapa nya parkeringsmöjligheter längs med den norra sidan av Eriksövägen. Tidigare har det endast varit möjligt att parkera på den södra sidan. Under onsdag och torsdag, 3–4 maj, kommer vägen att asfalteras.

Det kommer att vara kraftigt begränsad framkomlighet under byggtiden. Vägen är inte avstängd för trafik men avstängd för parkering. Besökare hänvisas till besöksparkeringen framför och bakom kommunhuset.

Samtidigt pågår också bygget av en ny parkeringsplats vid padelbanorna, precis före infarten till campingområdet. Det arbetet beräknas vara klart 1 juni. Totalt skapas cirka 40 nya parkeringsplatser i området.

Mer information

För frågor kontakta tekniska enheten, e-post: tekniska@vaxholm.se