Artikeln publicerades 25 november 2021

Uppdatering: Arbetet med bergskross på Norrberget

För att minska antalet transporter med material till och från området har Besqab ansökt om att använda en bergskross. Men starten för arbetet skjuts nu upp på grund av sjukdom.

Genom att återanvända stenar som sprängts bort på platsen kan man undvika cirka sexhundra lastbilstransporter. Dessa transporter hade annars varit nödvändiga för att flytta bort sten som sedan ska ersättas med annat fyllnadsmaterial. Södra Roslagens miljö- och hälsokontor har beviljat Besqabs ansökan. 

Bergskrossen är planerad att användas vardagar mellan klockan 08.00-17.00. Arbetet orsakar buller under tiden krossen är igång. Ursprungligen planerades arbetet ske under perioden 29 november - 10 december, men på grund av sjukdom har starten för bergskrossverksamheten behövt skjutas upp.

Bergskrossen beräknas nu kunna påbörjas på eftermiddagen tisdag 7 december och pågår till och med senast fredag 17 december.

Läs mer om Norrberget här

Kontaktinformation

Vid frågor går det bra att ta kontakt med Besqab.
Epost: tyckomnorrberget@besqab.se