Artikeln publicerades 22 mars 2023

Förstärkta el- och dagvattenledningar i Timmermansvägen

Roslagsvatten arbetar sedan i höstas med att anlägga ny dagvattenledning i Timmermansvägen. I anslutning till arbetet förstärker nu Eon högspänningskablar i gatan och Vaxholms stad byter belysning och lägger till sist ny asfalt. Avstängningar för biltrafik kan förekomma.

Efter att Roslagsvattens arbete med dagvattenledningen inleddes i höstas har det visat sig att elnätet under Timmermansvägen och Kungsgatan behöver förstärkas. Eon kommer därför att ersätta äldre högspänningskablar med nya för säkrare elleveranser och högre kapacitet. Eons arbete startar måndag 27 mars och beräknas ta cirka tre veckor. Vilket gör att arbetet på platsen förlängs.

Vaxholms stad anlägger ny belysning och ny asfalt.

Arbetena på platsen beräknas vara klara under april och vägen beräknas vara helt öppen för trafik igen i början av maj.

Vi ber alla trafikanter att ha tålamod med eventuell påverkan.

Läs mer om Roslagsvattens arbete med dagvattenledningen i en nyhet publicerad 2 september 2022.