logo

Kontakta oss

Besöksadress

Eriksövägen 27

Telefon

08 - 541 708 00

Har du frågor om innehållet på den här sidan

Omsorg och hjälp

slideshow:Ja
slidestart: Ja

 • Äldre kvinna i gul hatt

  Kajsa Kax

 • Borgerlig vigsel

  Elisabeth Larsen Brolin

 • Kvinna broderar

  Elisabeth Larsen Brolin

Fotograf  

Vaxholms stad erbjuder olika former av omsorg och hjälp till dig som bor och vistas i kommunen. Här hittar du information om omsorg, socialt stöd, service och hjälp.

Frågor och svar

 • Jag behöver akut kontakt med socialtjänsten utanför kontorstid

  Vid akuta sociala problem som inte kan vänta till ordinarie kontorstid kan du kontakta Socialjouren Nordost med socialsekreterare som kan ge råd och stöd.
  Socialjouren är bemannad under vardagar mellan kl 16.30-02.00 och under helger mellan kl 16.00-02.00 och nås på tfn 08-410 200 40. Övrig tid hänvisas till polisen i Täby på tfn 114 14.

 • Hur gör jag om jag är orolig och vill göra en anmälan?

  Vid misstanke om att någon far illa kan du kontakta socialförvaltningen för konsultation eller anmälan. Det kan gälla barn och ungdomar som far illa, missbrukare som är i akut behov av vård eller vid misstanke om våld i nära relationer. I samband med anmälan kan du som privatperson begära att få vara anonym, tänk då på att inte nämna ditt namn. Anmälan görs antingen per telefon eller brev. Observera att du inte ska göra en anmälan genom e-post, information genom e-post är inte sekretesskyddad.

 • Hur gör jag för att ansöka om ekonomiskt bistånd?

  Ta kontakt med socialförvaltningen och beställ tid för ett besök. Du når handläggare via kommunens växel. Oftast vill vi redan i telefon veta lite om varför du ringer. Du måste uppge namn och adress.
  Därefter skicka vi skriftlig information som anger vad vi förväntar oss av dig och vilka uppgifter du behöver lämna. Du får också i förväg en ansökningsblankett som du ska fylla i och lämna in eller ta med till besöket. Kom ihåg att säga till om du behöver en tolk.

 • Kan socialförvaltningen hjälpa till med bostad?

  Nej. Socialförvaltningen kan inte hjälpa till med bostad. Handläggare på socialförvaltningen kan bistå med råd och stöd i ditt bostadssökande. Under vissa förutsättningar kan ekonomiskt bistånd till tillfälligt boende beviljas om du inte själv kan lösa situationen. För mer information kontakta försörjningsstödshandläggare.

 • Hur får jag kontakt med handläggare på socialförvaltningen?


  Du når handläggare på telefon via kommunens växel nummer 08- 541 708 00 alternativt så kan du skicka e-post med dina kontaktuppgifter till sociala@vaxholm.se


Nyheter


 • 02 juni 2017
  Vårljus, hem för vård- och boende (HVB), avslutar sin verksamhet
  Den 31 augusti 2017 avslutar Vaxholm sin verksamhet för HVB-boende.
 • 31 maj 2017
  Välkomna till informationsmöte om integrationsprojektet VIDA
  VIDA-projektet är ett av flera initiativ som syftar till att stärka samarbetet med civilsamhället i Vaxholm för att underlätta integrationen av nyanlända.
 • 12 maj 2017
  Nytt avtal för drift av Särskilt boende för äldre
  Vaxholms stad har genomfört en upphandling av driften av särskilt boende för äldre ( Borgmästaregården, Cyrillus och Framnäshagen) då nuvarande avtal löper ut den 30 november 2017.
 • 05 maj 2017
  Har du en närstående med cancerdiagnos?
  Är du intresserad av att vara med i en anhöriggrupp? Om intresse finnns så startar vi upp en grupp för dig som har en närstående med en cancerdiagnos.
 • 28 april 2017
  Föräldraföreläsning: Uppkopplad, avkopplad, frånkopplad
  Vad är stress och hur påverkar den hur unga mår och hur det går i skolan?

Dela sidan