logo

Kontakta oss

Besöksadress

Eriksövägen 27

Telefon

08 - 541 708 00

Har du frågor om innehållet på den här sidan

Omsorg och hjälp

slideshow:Ja
slidestart: Ja

 • Äldre kvinna i gul hatt

  Kajsa Kax

 • Borgerlig vigsel

  Elisabeth Larsen Brolin

 • Kvinna broderar

  Elisabeth Larsen Brolin

Fotograf  

Vaxholms stad erbjuder olika former av omsorg och hjälp till dig som bor och vistas i kommunen. Här hittar du information om omsorg, socialt stöd, service och hjälp.

Frågor och svar

 • Jag behöver akut kontakt med socialtjänsten utanför kontorstid

  Om du har akuta sociala problem som inte kan vänta till ordinarie kontorstid går det bra att kontakta Socialjouren Nordost där det finns socialsekreterare som kan ge råd och stöd.
  Socialjouren är bemannad under vardagar mellan kl 16.30-02.00 och under helger mellan kl 16.00-02.00 och nås på tfn 08-410 200 40. Övrig tid hänvisas till polisen i Täby på tfn 114 14.

 • Hur gör jag om jag är orolig och vill göra en anmälan?

  Vid misstanke om att någon far illa kan du kontakta socialförvaltningen för konsultation eller anmälan. Det kan gälla barn och ungdomar som far illa, missbrukare som är i akut behov av vård eller vid misstanke om våld i nära relationer. I samband med anmälan kan du som privatperson begära att få vara anonym, tänk då på att inte nämna ditt namn. Anmälan görs antingen per telefon eller brev. Observera att du inte ska göra en anmälan genom e-post, information genom e-post är inte sekretesskyddad.

 • Hur gör jag för att ansöka om ekonomiskt bistånd?

  Ta kontakt med socialförvaltningen och beställ tid för ett besök. Du når handläggare via kommunens växel. Oftast vill vi redan i telefon veta lite om varför du ringer. Du måste uppge namn och adress.
  Därefter kommer vi skicka en del skriftlig information där det till exempel står vad vi förväntar oss av dig och vilka uppgifter vi behöver av dig. Du får också i förväg en ansökningsblankett som du ska fylla i och lämna in eller ta med till besöket. Kom ihåg att säga till om du behöver en tolk.

 • Kan socialförvaltningen hjälpa till med bostad?

  Nej, socialförvaltningen kan inte hjälpa till med bostad. Handläggare på socialförvaltningen kan bistå med råd och stöd i ditt bostadssökande samt under vissa förutsättningar bevilja ekonomiskt bistånd till tillfälligt boende om du inte själv kan lösa situationen. För mer information kontakta försörjningsstödshandläggare.

 • Hur får jag kontakt med handläggare på socialförvaltningen?


  Du når handläggare på telefon via kommunens växel nummer 08- 541 708 00 alternativt så kan du maila dina kontaktuppgifter till sociala@vaxholm.se


Nyheter


 • 21 april 2017
  Lär känna Vaxholm tillsammans med en ny kompis
  Samarbetet ”Startkompis” skapar kontakt mellan nyanlända och Vaxholmsbor.
 • 11 januari 2017
  Vaxholms stad satsar på utbildning inom demens 
  Utbildningsstatistik som Svenskt demenscentrum publicerat visar att Vaxholms stad ligger i topp bland länets kommuner när det gäller andelen utbildade i ”Demens ABC” samt ”Nollvision”.
 • 02 november 2016
  Hur kan vi förstå våra ungdomar – 5 bästa råden
  På temat ”psykisk ohälsa, sociala medier och fritid” anordnade Vaxholms stad konferensen UNG i Roslagen 2016. Här presenterar vi föredragshållarnas bästa råd till den som arbetar med unga i dag eller har en ungdom i sin närhet.
 • 16 augusti 2016
  Vaxholms stad förbereder boenden för nyanlända
  Det pågår flera projekt runt om i kommunen för att få fram tillfälliga och permanenta boenden för nyanlända, bland annat på Rindö och Vaxön.
 • 10 juni 2016
  Välkommen till konferensen Ung i Roslagen 2016!
  I år är Vaxholms stad värd för konferensen Ung i Roslagen, som vänder sig till dig som på något sätt arbetar med ungdomar i Vaxholm eller i någon av våra grannkommuner.  

Dela sidan