logo

Kontakta oss

Besöksadress

Eriksövägen 27

Telefon

08 - 541 708 00

Ansvarig förvaltning

Ansvarig nämnd

Har du frågor om innehållet på den här sidan

Omsorg och hjälp

Här hittar du information om omsorg, socialt stöd eller service till dig som bor och vistas i kommunen.

Frågor och svar

 • Jag behöver akut kontakt med socialtjänsten utanför kontorstid

  Vid akuta sociala problem som inte kan vänta till ordinarie kontorstid kan du kontakta Socialjouren Nordost med socialsekreterare som kan ge råd och stöd.
  Socialjouren är bemannad under vardagar mellan kl 16.30-02.00 och under helger mellan kl 16.00-02.00 och nås på tfn 08-410 200 40. Övrig tid når du jouren via SOS Alarm på telefonnummer 08 454 23 37.

 • Hur gör jag om jag är orolig och vill göra en anmälan?

  Vid misstanke om att någon far illa kan du kontakta socialförvaltningen för konsultation eller anmälan. Det kan gälla barn och ungdomar som far illa, missbrukare som är i akut behov av vård eller vid misstanke om våld i nära relationer. I samband med anmälan kan du som privatperson begära att få vara anonym, tänk då på att inte nämna ditt namn. Anmälan görs antingen per telefon eller brev. Observera att du inte ska göra en anmälan genom e-post, information genom e-post är inte sekretesskyddad.

 • Hur gör jag för att ansöka om ekonomiskt bistånd?

  Ta kontakt med socialförvaltningen och beställ tid för ett besök. Du når handläggare via kommunens växel. Oftast vill vi redan i telefon veta lite om varför du ringer. Du måste uppge namn och adress.
  Därefter skicka vi skriftlig information som anger vad vi förväntar oss av dig och vilka uppgifter du behöver lämna. Du får också i förväg en ansökningsblankett som du ska fylla i och lämna in eller ta med till besöket. Kom ihåg att säga till om du behöver en tolk.

 • Kan socialförvaltningen hjälpa till med bostad?

  Nej. Socialförvaltningen kan inte hjälpa till med bostad. Handläggare på socialförvaltningen kan bistå med råd och stöd i ditt bostadssökande. Under vissa förutsättningar kan ekonomiskt bistånd till tillfälligt boende beviljas om du inte själv kan lösa situationen. För mer information kontakta försörjningsstödshandläggare.

 • Hur får jag kontakt med handläggare på socialförvaltningen?


  Du når handläggare på telefon via kommunens växel nummer 08- 541 708 00 alternativt så kan du skicka e-post med dina kontaktuppgifter till sociala@vaxholm.se

Nyheter

 • 04 februari 2019
  Telefonlinje ska minska våldet i nära relationer
  Den 4 februari lanseras ’Välj att sluta’ – en telefonlinje som vänder sig till personer som utövar eller riskerar att utöva våld mot en person som de har en nära relation med. Telefonlinjen är den första av sitt slag i Sverige och förhoppningen är att verksamheten ska förebygga våld i nära relationer.
 • 30 januari 2019
  Arbetsmodell fortsätter att skörda framgångar för hemtjänsten i Vaxholm
  2016 införde Vaxholms stads hemtjänst en ny arbetsmodell för att minska antalet personal som de äldre möter i hemmet. Idag är personalkontinuiteten högst i landet när kommunernas egna siffror jämförs.
 • 20 december 2018
  Stöd och hjälp under helgerna
  Julen är inte bara glädje utan också en tid då barn och vuxna av olika anledningar kan behöva extra stöd och hjälp i livet.
 • 21 november 2018
  Ny e-tjänst för ekonomiskt bistånd
 • 06 november 2018
  Barnahus Stockholm Nord invigs
  Vid årsskiftet slogs Barnahus Norrort och Barnahus södra Roslagen ihop till Barnahus Stockholm Nord. Nu invigs verksamhetens nya lokaler i Sollentuna.