logo

Kontakta oss

Besöksadress

Eriksövägen 27

Telefon

08 - 541 708 00

Har du frågor om innehållet på den här sidan

Omsorg och hjälp

slideshow:Ja
slidestart: Ja

 • Äldre kvinna i gul hatt

  Kajsa Kax

 • Borgerlig vigsel

  Elisabeth Larsen Brolin

 • Kvinna broderar

  Elisabeth Larsen Brolin

Fotograf  

Här hittar du information om omsorg, socialt stöd eller service till dig som bor och vistas i kommunen.

Frågor och svar

 • Jag behöver akut kontakt med socialtjänsten utanför kontorstid

  Vid akuta sociala problem som inte kan vänta till ordinarie kontorstid kan du kontakta Socialjouren Nordost med socialsekreterare som kan ge råd och stöd.
  Socialjouren är bemannad under vardagar mellan kl 16.30-02.00 och under helger mellan kl 16.00-02.00 och nås på tfn 08-410 200 40. Övrig tid hänvisas till polisen i Täby på tfn 114 14.

 • Hur gör jag om jag är orolig och vill göra en anmälan?

  Vid misstanke om att någon far illa kan du kontakta socialförvaltningen för konsultation eller anmälan. Det kan gälla barn och ungdomar som far illa, missbrukare som är i akut behov av vård eller vid misstanke om våld i nära relationer. I samband med anmälan kan du som privatperson begära att få vara anonym, tänk då på att inte nämna ditt namn. Anmälan görs antingen per telefon eller brev. Observera att du inte ska göra en anmälan genom e-post, information genom e-post är inte sekretesskyddad.

 • Hur gör jag för att ansöka om ekonomiskt bistånd?

  Ta kontakt med socialförvaltningen och beställ tid för ett besök. Du når handläggare via kommunens växel. Oftast vill vi redan i telefon veta lite om varför du ringer. Du måste uppge namn och adress.
  Därefter skicka vi skriftlig information som anger vad vi förväntar oss av dig och vilka uppgifter du behöver lämna. Du får också i förväg en ansökningsblankett som du ska fylla i och lämna in eller ta med till besöket. Kom ihåg att säga till om du behöver en tolk.

 • Kan socialförvaltningen hjälpa till med bostad?

  Nej. Socialförvaltningen kan inte hjälpa till med bostad. Handläggare på socialförvaltningen kan bistå med råd och stöd i ditt bostadssökande. Under vissa förutsättningar kan ekonomiskt bistånd till tillfälligt boende beviljas om du inte själv kan lösa situationen. För mer information kontakta försörjningsstödshandläggare.

 • Hur får jag kontakt med handläggare på socialförvaltningen?


  Du når handläggare på telefon via kommunens växel nummer 08- 541 708 00 alternativt så kan du skicka e-post med dina kontaktuppgifter till sociala@vaxholm.se


Nyheter


 • 03 november 2017
  Vaxholms stad söker kontaktfamiljer
  Alla barn och ungdomar har inte ett naturligt nätverk av släkt och vänner. Som kontaktfamilj bidrar du och din familj med en trygg miljö under en tid i barnets liv då det behövs som allra mest.
 • 30 oktober 2017
  Vill du lära dig mer om barn med NPF?
  Attention Täby med omnejd bjuder in till en informationsträff om NPF, neuropsykiatriska funktionsnedsättningar, såsom ADHD, ADD, Asperger och Autism/ASD.
 • 03 oktober 2017
  Gemensam satsning för att öka uthyrningen av bostäder till nyanlända
  I oktober inleder kommunerna i Vaxholm, Täby, Danderyd, Vallentuna och Norrtälje en gemensam informationskampanj för att locka fler privatpersoner att hyra ut sin bostad till nyanlända.
 • 28 september 2017
  Nu startar vi en ny aktivitet på Träffpunkten Kanonen
  Du som är anhörig och har en närstående med långvarig sjukdom, ni kan vara med tillsammans, eller du som vill ha en stund bara för egen del är också välkommen. Alla är välkomna!
 • 28 september 2017
  Stödgrupp för personer som nyligen
  har fått en demensdiagnos

  Demensteamet bjuder in till en cirkel för personer med tidigt diagnostiserad demenssjukdom

Dela sidan