logo

Kontakta oss

Besöksadress

Eriksövägen 27

Telefon

08 - 541 708 00

Har du frågor om innehållet på den här sidan

Omsorg och hjälp

slideshow:Ja
slidestart: Ja

 • Äldre kvinna i gul hatt

  Kajsa Kax

Fotograf  

Här hittar du information om omsorg, socialt stöd eller service till dig som bor och vistas i kommunen.

Frågor och svar

 • Jag behöver akut kontakt med socialtjänsten utanför kontorstid

  Vid akuta sociala problem som inte kan vänta till ordinarie kontorstid kan du kontakta Socialjouren Nordost med socialsekreterare som kan ge råd och stöd.
  Socialjouren är bemannad under vardagar mellan kl 16.30-02.00 och under helger mellan kl 16.00-02.00 och nås på tfn 08-410 200 40. Övrig tid hänvisas till polisen i Täby på tfn 114 14.

 • Hur gör jag om jag är orolig och vill göra en anmälan?

  Vid misstanke om att någon far illa kan du kontakta socialförvaltningen för konsultation eller anmälan. Det kan gälla barn och ungdomar som far illa, missbrukare som är i akut behov av vård eller vid misstanke om våld i nära relationer. I samband med anmälan kan du som privatperson begära att få vara anonym, tänk då på att inte nämna ditt namn. Anmälan görs antingen per telefon eller brev. Observera att du inte ska göra en anmälan genom e-post, information genom e-post är inte sekretesskyddad.

 • Hur gör jag för att ansöka om ekonomiskt bistånd?

  Ta kontakt med socialförvaltningen och beställ tid för ett besök. Du når handläggare via kommunens växel. Oftast vill vi redan i telefon veta lite om varför du ringer. Du måste uppge namn och adress.
  Därefter skicka vi skriftlig information som anger vad vi förväntar oss av dig och vilka uppgifter du behöver lämna. Du får också i förväg en ansökningsblankett som du ska fylla i och lämna in eller ta med till besöket. Kom ihåg att säga till om du behöver en tolk.

 • Kan socialförvaltningen hjälpa till med bostad?

  Nej. Socialförvaltningen kan inte hjälpa till med bostad. Handläggare på socialförvaltningen kan bistå med råd och stöd i ditt bostadssökande. Under vissa förutsättningar kan ekonomiskt bistånd till tillfälligt boende beviljas om du inte själv kan lösa situationen. För mer information kontakta försörjningsstödshandläggare.

 • Hur får jag kontakt med handläggare på socialförvaltningen?


  Du når handläggare på telefon via kommunens växel nummer 08- 541 708 00 alternativt så kan du skicka e-post med dina kontaktuppgifter till sociala@vaxholm.se


Nyheter


 • 20 december 2017
  Fina resultat för hemtjänsten i årets brukarundersökning
  Vaxholmsborna blir allt nöjdare med stadens hemtjänst. Jämfört med förra året har den sammantagna nöjdheten ökat från 89 till 94 procent.
 • 14 december 2017
  Vaxholm klarar mottagandet av nyanlända
  Samtliga nyanlända som anvisades till Vaxholm under 2017 har fått boende i kommunen. Flera av de som kom förra året har nu lyckats få egna bostadskontrakt, praktikplats eller jobb.   
 • 01 december 2017
  Nytt telefonnummer till socialjouren utanför ordinarie öppettider
  Socialjouren nordost kontaktar du om du behöver akut hjälp av socialtjänsten på kvällar, nätter och under helger.
 • 24 november 2017
  Anhörigjuridik - föreläsning onsd 6/12
  Framtidsfullmakt, generalfullmakt, anhörigfullmakt. Lite om ny och kommande aktuell lagstiftning .
 • 03 november 2017
  Vaxholms stad söker kontaktfamiljer
  Alla barn och ungdomar har inte ett naturligt nätverk av släkt och vänner. Som kontaktfamilj bidrar du och din familj med en trygg miljö under en tid i barnets liv då det behövs som allra mest.

Dela sidan