Om webbplatsen

Här hittar du information om Vaxholms stads officiella webbplats. Bland annat beskrivs hur webbplatsen uppfyller kraven på tillgänglighet, hur personuppgifter hanteras och hur kakor används.

Officiell webbplats

vaxholm.se är Vaxholms stads officiella webbplats. Här finns information om de tjänster och den service som kommunen erbjuder.

Vi tror att du som besöker vaxholm.se är i behov av information eller vill ansöka om något. Vårt mål är att du snabbt ska hitta den information som du behöver, oavsett om du använder dator, surfplatta eller mobiltelefon.

Tillgänglighet

Vi strävar efter att vår webbplats ska kunna uppfattas, hanteras och förstås av alla användare, oavsett:

  • om besökaren har motoriska eller kognitiva funktionsnedsättningar
  • vilka hjälpmedel som personer med funktionsnedsättningar använder
  • digital erfarenhet och kunskap
  • i vilken situation personer besöker webbplatsen
  • om besökaren använder dator, surfplatta eller mobiltelefon.

Kontakta oss gärna om du upplever problem med att ta del av vår digitala service. Du hittar kontaktinformation, och mer information om Vaxholms stads tillgänglighetsarbete, i vår tillgänlighetsredogörelse.

Hantering av personuppgifter

För att utföra sina uppdrag hanterar Vaxholms stad en stor mängd personuppgifter om framför allt medborgare och anställda. Vaxholms stad behandlar personuppgifter enligt dataskyddsförordningen (GDPR). Läs mer på sidan Hantering av personuppgifter.

Kakor på webbplatsen

På vaxholm.se används kakor, eller cookies, för att samla in statistik kring besök och hur besökare beter sig på webbplatsen. Informationen används för att bättre förstå våra besökare, så att vi kan utveckla och förbättra webbplatsen.

I din webbläsare har du möjlighet att begränsa hur kakor lagras på din dator. Du kan ställa in om du vill att kakor ska lagras automatiskt, om du vill ge ditt godkännande när en webbplats begär att få lagra en kaka eller om kakor inte ska sparas på din dator. Läs mer om kakor på Vaxholms stads webbplats.

Lyssna på webbplatsen

För att besökare ska kunna få innehållet på Vaxholms stad uppläst använder vi tjänsten Talande Webb.