Seniorboende

Seniorbostäder är bostäder avsedda för personer över en viss ålder, där bostäderna är utformade utifrån äldres behov av tillgänglighet. Vaxholms stad kan erbjuda totalt 53 hyreslägenheter på Lägerbacken och Västra Ekudden via seniorbostadskön.

För att stå i kön ska du ha fyllt 65 år och vara folkbokförd eller äga fast egendom i Vaxholms stad. Läs mer om hur du ställer dig i bostadskön och ansöker om bostad i menyn till vänster.

Lägerbacken

På Lägerbacken finns totalt 43 hyreslägenheter. Fyra lägenheter har ett rum och kök, och 39 lägenheter har två rum och kök.

Lägenheterna på Lägerbacken har balkong eller uteplats. Hiss finns i samtliga entréer och alla boende har tillgång till gemensam tvättstuga. På bottenvåningen i huset mot Hamngatan 50 finns samlingslokaler med aktiviteter som anordnas genom bland annat Pensionärernas riksorganisation (PRO) och SPF Seniorerna. Lägerbacken ligger granne med det härliga parkområdet Lägret där möjlighet för boule-spel och andra aktiviteter finns.

Västra Ekuddsgatan

På Västra Ekuddsgatan 17 finns totalt tio lägenheter. En lägenhet har ett rum och kök, och sex lägenheter har två rum och kök.

Samtliga lägenheter på Västra Ekuddsgatan 17 har balkong eller uteplats. Hiss finns i huset och likaså tillgång till gemensam tvättstuga. Huset har sjötomt som de boende har tillgång till och ett antal lägenheter har sjöutsikt.