Kommunalt dricksvatten

Det kommunala dricksvattnet är vårt bäst kontrollerade livsmedel, med höga kvalitetskrav från Livsmedelsverket. Vårt vatten kommer från Mälaren och bearbetas till ett av Sveriges bästa dricksvatten. Större delen av vårt drickvatten renas på Görvälnverket.

Problem med vattnet?

Om du upplever en kraftig förändring av vattnet så som av smak, lukt eller utseende - drick inte vattnet och ta genast kontakt med Roslagsvattens kundtjänst, kontaktinformation nedan.

SMS-tjänst vid störningar i det kommunala VA-nätet

Roslagsvatten använder bland annat en sms-tjänst Länk till annan webbplats. för att informera om driftstörningar som rör boende med kommunalt vatten i kommunen.

Du som har ditt mobiltelefonnummer registrerat på fastigheten får automatiskt ett sms till din telefon med information när det inträffat en störning. Om du inte får sms kan det bero på att ditt telefonnummer inte är registrerat på fastigheten. Du kan enkelt kontrollera, redigera och lägga till dina uppgifter på Roslagsvatten Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Hårt eller mjukt vatten?

Det kommunala dricksvattnet i Vaxholm är medelhårt, nära mjukt. Dosera tvätt- och diskmedel som för mjukt vatten. Vattnet är svagt basiskt vilket motverkar korrosion i rören. Varmvatten är inte dricksvatten.

Koppla in kommunalt vatten och avlopp

Vill du koppla in kommunalt vatten och avlopp kontaktar du Roslagsvatten för mer information.

Kontaktinformation

Kontakta Roslagsvatten för frågor om kommunalt dricksvatten.

Telefonnummer: 08-540 835 00
E-post: vaxholm-va@roslagsvatten.se