Karin Ronder

Karin Ronder är ämneslärare i svenska, engelska, NO och bild för alla årskurser i mellanstadiet. Hon är även mentor och av sina 19 år inom yrket har hon gjort 14 i Vaxholm.

Bild på Karin Ronder som hjälper en elev

Hur ser utmaningarna ut i din roll?

- Barn lär sig på så olika sätt. Några är bättre på att lyssna, andra på att skriva och så vidare. Det mest utmanande är att att få med alla på tåget och skapa ett klassrumsklimat så att alla lär sig det som de ska lära sig.

Vad är det mest utvecklande?

- Att alla dagar är så olika. Jag har en plan men det är inte alltid som den planen följs - det kan uppstå en frågeställning som tar arbetsdagen åt ett helt annat håll. Jag utvecklas hela tiden i mötet med eleverna och vill jag fortbilda mig så finns ofta den möjligheten. Vi i skolan vill hela tiden komma framåt och lära oss nya rön.

Vad i jobbet gör dig mest stolt?

- Glädjen när jag ser att eleverna förstår, att arbetssätten gör att de lär sig saker. Jag känner också stolthet när eleverna anförtror sig åt oss. Man kan undervisa hur bra som helst men man behöver också kontakten med eleverna.

Vad kännetecknar Vaxholms stad som arbetsgivare?

- Jag känner att vi blir litade på.

Hur ser samarbetet med kollegor ut?

- Det finns en öppenhet som gör att man kan ställa alla möjliga frågor, vi ger och tar av varandra. Vi har roligt och skrattar mycket ihop. Många har jobbat här länge och det är väl ett tecken på ett bra arbetsklimat och att vi trivs.

Vad är Vaxholm för dig?

- Det är en skön småstadsidyll med närhet till vatten. Jag gillar att gå på stan och att kunna hälsa på någon jag känner. Det kan förstås både vara en fördel och en nackdel när man jobbar som lärare, men jag tycker folk visar respekt och kan hålla isär om det är läraren eller privatpersonen de möter.